Sjung om studentens lyckliga dar!

Min fina dotter tar äntligen studenten, som hon kämpat! Jag har lovat henne att jag ska ta hand om studentfesten där vi ska samla hennes närmsta vänner, vänner till familjen som varit med sedan hon låg i barnvagn och resten av släkten. Nu är det mycket att tänka på, en del ska inhandlas såsom servetter och papperstallrikar och även annat ska bokas, kanske ett liveband vore ju mycket underhållande och hon skulle nog bli så överrumplad och varm i hjärtat av en sådan härlig fest!

 

Nu har stunden kommit för min underbara dotter att ta student.  Redan när hon var liten hade hon stora drömmar, då menar jag verkligen stora drömmar. Hon har alltid stått upp för sig själv och kämpat för rättvisa. Vid 5-6 åldern sa hon en sak till mig som skulle komma att sitta kvar länge i mig då vi var ute och fikade, hon sa nämligen:

– Mamma en dag så ska jag se till att alla som jobbar lika mycket också ska fika som oss!

Med det sagt så vet jag att hon kommer utmärka stora underverk på denna planet för alla människors lika värden och vad hon än kommer att sysselsätta sig med.

Hon kom att välja en inriktning på gymnasiet som inte fanns på min tid som heter Humanistiska programmet, Kultur. Jag var tveksam till det då jag först hörde talas om HP som hon sa.  HP handlar om att förstå människan, vår historia samt vart vi befinner oss idag.  Man får en inblick på hur utvecklingen har gått som berört språket och kulturen på både lokalt, nationellt och internationellt plan. Basen i HP ligger i att man läser språk, litteratur, historia, kulturhistoria och filosofi.

Jag ville själv jobba som volontär och åka till U-länder när jag var yngre men mina föräldrar var stränga och ville att jag skulle utbilda mig snabbt för att jobba och tjäna pengar så att jag slutligen skulle flytta hemifrån med Volvo, Villa, Vovve.  När jag var gravid så tänkte jag på den stunden som togs ifrån mig och att jag skulle ge mina barn alla möjligheter i världen för att stötta dom i sin resa igenom livet.

Jag minns det som om det vore igår då när jag själv tog examen.  Den ljuvliga stund av både glädje och lyckorus i hela kroppen.  Det ögonblicket då man får betygen av sin rektor, när man sitter med sina klasskamrater samlade en sista gång och när man springer ut igenom skolans dörrar men det bredaste leendet som får vem som helst på bättre humör.

Nog om mig…Har en del att stå i inför Grande Finale, nu skall det beställas tre stora tårtor med magnifika ätbara dekorationer!!

Ciao! =)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *