Utflygning på gång!

Som ni vet så tog ju min fina dotter studenten för inte alls längesen och det börjar bli dags för henne att prova flyga med sina egna vingar, vilket jag inte alls är orolig för, hon är ju en mycket företagsam “ungdom” som går in ordentligt med själ och hjärta i allt hon tar sig för! MEN, nu flyttar hon för studiernas skull!

Hon har velat lite fram och tillbaka om vad hon ska bli, vad som ska pluggas eller om det är sabbatsår som gäller från plugget? Så blev det iallafall inte, utan nu har hon hittat en mycket intressant utbildning i Trollhättan som hon dessutom  kom in på efter att hon stått som reserv.

Hon har ni tänkt att bli Fordonstekniker för alternativa drivmedel! Jag som är sådan himla miljöaktivist kan ju inte annat än att bli mycket stolt, här kan hon ju faktiskt göra skillnad på riktigt. Tänk om hon lyckas driva en moped eller bil på solceller eller annat som inte bekostas på att faktiskt förbruka våran fina planet, mycket spännande detta!

Hon ville ha hjälp att hitta lägenhet så har suttit nu som en liten datanörd i flera dagar utan att hitta något! Sliter väl mitt hår snart, men sånt här brukar lösa sig. Enda jag hitta ledigt var en kontorslokal på Kraftstaden  får la hyra den i värsta fall i mitt företags namn….eller inte, blir kanske lite tokigt om nu det finns fler företag i dessa lokaler så ser man dottern uppvaknandes göra sig i ordning inför plugget i en kontorslokal! Skämt åsido, det borde väl lösa sig. 🙂

Letar febrilt efter en liten lägenhet, har även börjat kolla på studentlägenheter, eller om man faktiskt skulle kolla till hur dyra lägenheterna är där med insats. Kan ju kanske vara köpläge faktiskt, handla en liten etta eller tvåa som dottern betalar avgiften på och jag räntorna och amortering och när hon är klar där efter några år, så kan man ju sälja den vidare och förhoppningsvis gå med lite vinst. Det är ju win-win faktiskt, jag får hjälpa min dotter, hon blir färdigutbildad, hon slipper dyra kostnader och jag får en lägenhet att vinsta på =)

 

Man blir förvirrad och sliter sitt hår när man inte hittar det man söker, men ni snälla läsare, ser ni eller hör något gällande lägenhet i just trollhättan eller mycket nära högskolan, så tänk på oss!

Spännande vemodig tid detta, alla känslorna på samma gång!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *